Senaste inläggen

Av Lena - 20 mars 2009 15:27

Thank God it´s Friday. Skönt med helg igen. Trots att veckorna går snabbt så är det skönt med lediga dagar. Nu börjar det dessutom töa och kännas som om våren är på väg.

 GRATTIS SYRRAN, som fyller år idag. Vi kommer på kvällskröken och firar dej. GRATTIS ÄVEN TILLL MORBROR, som ochså fyller år idag. Hoppas att ni bägge får en bra födelsedag! 

Den här helgen ser ut bli en handbollshelg igen. Det blir till att skjutsa och fixa matsäck som ska räcka till en hungrig ungdom. Den förstfödde blir väl i Hudik hela helgen verkade det som. Nästan tomma huset med andra ord. Man börjar vänja sig vid att helgerna är så ibland nuförtiden. Ska väva, vara ute, hudkursa och städning/tvättning lär man väl inte komma ifrån. Ska även passa på att njuta lite av det som våra Thailandsfrälsta grannar givit oss som tack för husvakteriet. Det ena är en  spännande ask med nötter som vi ska provsmaka och så var det en  flaska som såg välbekant trevlig ut. Nån nyhetsvariation på martini tror jag. Ska jag vara riktigt ärlig så är man  ju inte den som hänger med i svängarna när det gäller nyheter på den fronten precis,  men en lite maritniaktig drink är inte helt fel. Det är liksom sommar det så nu jäklar blir det vårkänslor.................

kram på er tills nästa gång

ANNONS
Av Lena - 17 mars 2009 20:09

Som jag tror jag nämde(åtminstone till nån) i början av mitt bloggarliv så kommer väl uppdateringarna inte att hagla över er precis, mina kära läsare. (Ni kanske är få, men ack så värdefulla !!) Nu har jag iallafalll fått lite fina vinkar om att uppdateringen är lite lite. (Raka puckar Lönnman, det är bra)

Så jag ska iallafall försöka bättra mig ........................iallafall idag.

Livet går sin gilla gång som lärare i grundskolans tidigare år.....den ena dan är aldrig lik den dag man trodde man hade framför sig å det är väl tjusningen med det hela. Så när kvällen kommer och man har sååååååååååååå många planer på vad man ska ta sig för så hamnar man förr eller senare i fåtöljen framför tv´n. Men Garbo ska ju luftas som tur är så en promenix brukar det bli i allafall. Min virkning är inte färdig än, det kom en väv emellan, så virkning i fåtölj är kvällsjobbet. Om jag inte uppdaterar på ett tag så kan ni läsa dagens inlägg om igen för då är det väl det som händer i mitt liv.  hahahahaha....................Kram på er ALLA mina bloggläsarvänner.

ANNONS
Av Lena - 15 mars 2009 21:26

Nu är´e söndagkväll igen. Helgen har gått nabbbt men jag har ändå hunnit både städa, sola, sova, äta, umgås med familj och hundar. Tur att vi hjälptes åt Michael och jag med städningen i lördags för det behövdes verkligen! Hundarna har en tendens att börja fälla hår nu. Det blir inte lite det med två stora bumlingar till vovvar. Golvet såg mer ut som en herdematta i vitsvart ull än det hyffsat fräscha laminatgolv jag trodde vi hade en gång. Nåja, dammsugarn gick varm och moppat med såpa sen så blev det rätt hyffsat. Stora storstädningen tar vi framåt i tiden. Om jag inte minns fel bruakr det komma en period med leriga hundtassar i april/ maj sådär, då får vi ta till stora moppen!


Hörs mer under veckan alla kära vänner!


Av Lena - 11 mars 2009 17:30

Nu har snart en vecka gått efter sportlovet. Tja inte så långt till nästa lov då. Men jag trivs så bra på jobbet så det är bara skoj att vara där. Vi är visserligen lite trångbodda men finns det hjärterum så finns stjärterum som man säger. Blir väl lite smått frustrerad av alla varsel som ligger i luften. Ska man klara sig elelr ska men få gå???? Har ju varit med om en sån sväng tidigare 1996 och det är  ju inte så jäkla roligt att bli utan jobb. Ändå tar jag det med ro. Kan väl inte orora mig för det nu, det som blir det blir. Känner i allafall att jag har med kompetens på fötterna nu än då, man har ju kämpat på och byggt till lite. Inte för att det kanske hjälper just i dagens läge men det vänder väl så småningom.

Ikväll blir det att ta en tur med voffsan sen se Sommer på tv. Det är en bra serie som jag gärn ainte missar. Ska virka vidare på min lilla kofta oxå. Det är så skoj så jag måste nog köpa emd garn och göra mer av den varan. En lite längre variant kanske med lång ärm eller nåt. LÄngtar till lördag, då ska jag till HAtti coh väva, samt träffa andra likasinnade damer i varierande ålder. SKÖJ ser ni. Kram

Av Lena - 7 mars 2009 16:02

Jippi, igårkväll vann Strands A-lag herrar över serieledarna med rejäla sifror! Olle gjorde två av de många målen. Fin fin match över lag. Hejja killar ni gör det så himla bra. Det blev med andra ord att sitta på läktaren och hejja på i gårkväll. Annorlunda fredagsmys mot att slumra i fåtöljen framför tv´n.

Idag, lördag, är det surväder, fast snön är kvar i höga drivor. Passar bra med Lundells låt "Surväderspolska". Garbo följde med husse och Olle till Valllen och lekte med Prinsen.(Prinsen är en ståtlig kungspudel som bor hos mor och far. Räknas han som min brosa då eller????) Mamma skickade hem  två kassar med bröd och ärtsoppa. Tack , ser fram emot att du  blir pensionär snart så frysen vår hålls fylld.

Jag har varit nere på byns garnaffär och virkat. Vi är några stick och virksugna som träffas där lördagar. MEN vart var alla i dag. Bara Gun och jag satt där, Mia kom in en sväng men utan handarbete. Fast å andra sidan hade hon ett av sina rara barnbarn med sig. Kram på dej Emelie.Ska nog få till att du börjar sticka du med. Elias behöver kanske en luva eller nåt.....

Jag har iallafall börjat virka en liten kofta, om man nu kan kalla en kofta till mej för liten. Den är liten på det sätt att den är kortärmad. Skön bomull till sommarens varma kvällar, eller bara för att ha något att göra. Får se om det blir ngn bild så småningom.....

Så har vi bestämt att vi ska åka till Sundsvall på SPA igen. Järngänget från studietiden i Härnösand.Jag längtar efter er jättemycket. Det ska bli kul att träffas igen. Det börja väl bli ett halvår sen sist nu, det är långt. Kram på er alla mina vänner.

Av Lena - 5 mars 2009 13:39

 Jag älskar ju att väva bilder. Det hela började -04 när jag gick en kurs "Väv dina inre bilder" hos Agneta "Hatti" Hattendorf. (Bildväverska/konstnär, och en fantasktisk människa) Blev helt enkelt fast i detta sätt att uttrycka sig. Alla restgarner jag kommer över jublar jag för. Min önskan är att så småning skaffa en stor vävram. Ännu så länge blir det bara små vävar, men å andrasidan blir de ju färdiga snabbare. Bilderna  kommer av sig själv och numera använder jag inga förlagor/skisser utan väljer färger och börjar väva. Vad det blir .......det beror på. Dom bara finns där, bilderna. Avkopplande, själsläkande och väldigt roligt.

Av Lena - 4 mars 2009 20:04

Ingen sol, inga skidor, ingen sportlovsutflykt ännu. Inga ugglor som hoar, inga andra vilda djur heller. Idag har jag varit hundpromenerare  till en prins samt sällskap till min nyligen höftledsopererade och hjärtinfarktsdrabbade fader. Vi kollade gamla foton som han hittat i en låda. Huvvaligen vad utseendegenerna går igen i generationer ! Den enda skillanden är att man ser mycket yngre ut nu än vad ens förfäder gjorde i samma ålder  ....... åtminstone tycker jag det.......fråga inte mina barn kanske. Man är sin farmor upp i dagen, men jag har rakare, spretigare kaluffs (numera mörkbrun, sådär lagom vanlig. Ligger lågt med rödfärgen ett tag. Rätt nöjd)


Disigt med hyffsade grader i Hälsingland idag.

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se