Senaste inläggen

Av Lena - 3 mars 2009 18:33

Skönt med sportlov! Matte och jag tog en promenad i det sköna vintervädret. Hon envisas med att träna övningarna vi gjorde på kursen i söndags. Det är väl bara att hålla god min och hänga på så att hon blir nöjd och belåten emellanåt. Men en ska ska ni veta, MAN BLIR TRÖTT i skallen. VOV på er//Garbo

ANNONS
Av Lena - 1 mars 2009 15:18

Vaknade rätt tidigt faktiskt.Sovit som en kratta. Hm, nu borde man ju sova som en stock eftersom det är sportlov??? Drömmer om jobbet och annat olämpligt på ledig tid. Hus som helst. Fick på så vis se starten på Vasaloppet och det är ju en upplevelse varje år. Hur kan det finnas så många människor som frivilligt plågar sig i nio mil, desssutom på skidor och till en kostnad av många pengar???? Så tänker en antiskidare som jag. Fast tanken slog mej igår att jag kanske ska ge dessa redskap en chans i vinter. De var strålande sol och vindstilla, lagom kallt och enormt med snö uppe på Stenbäcken i går när Garbo och jag var dit. Att pulsa i  gamla skoterspår är ju ingen höjdare det heller så kanske skidorna packas in i bilen vid nåt tillfälle. Men då ska det vara termos, apelsiner och SOL.

Idag har vi varit på kurs igen , vovven och jag. (Mannen åker rallybil även den här helgen). Kurs med hund brukar oftast vara skoj, även om man blir trött i skalllen som attan. Idag var Garbo-gos på bushumör. Man kan ju få spunk för mindre. Vi ömsom brottades och stretade oss runt ett gammalt skoterspår alla hussar, mattar och jyckar. Garbo var som ett tok, hon trodde det var lekstund för alla, särskilt för henne och matte. PUST, blev svettig frustrerad arg och samtitidgt så himla full i skratt. Men efter ett tag med "fröken" Monas hjälp och tips samt ett lånat läderkoppel och en tallruska, blev det riktigt bra hyffs på den fyrbeta älsklingen (som var i nära att bli utlyst i en annons som BORTSKÄNKES: galen riesensnauzer. Ta henne så långt bort som möjligt och det snarast.) MEN som alltid, när hon skärper till sej och matte får lite energi, blir hon (vi) som ett praktexemplar på banan. Kanon. Gäller att tidigt hitta hennes arbetsläge och sen är det bara att köra. Min världsbästagoGArbo är inte tilll salu eller bortskänkes, nix pix. I love her. (Fortfarande inga bilder från kursen MEN det har som ni förstår sina skäl. MAn fotar inte under dessa strapatser liksom hur enkelt som helst. Det får bli nån gång när hussen är med)

Nu ska jag gå och skölja ur lite färg ur håret , får se vad det blir för resultat den här gången, alltid spännande. 

 Kram på er


ANNONS
Av Lena - 26 februari 2009 16:26

Snö, snö snö....... i dag har det snöat HELA dan. Vintern håller sitt grepp om oss ännu ett tag.

Ikväll ska jag ut på nåt spännande igen. År 4 är bjuden av naturskyddsföreningen på uggelspaning. Vi ska ut i mörka natten med ett gäng härliga barn i år 4. I fjol hörde vi inga ugglor men mysigt var det ändå. Spännande att traska i skogen i mörkret, det knakar lite här och där och skuggor och stenar kan bli till lite av varje. Bara att packa ner lite grillkorv och en termos med choklad för fikapausen är  ju alltid det bästa på utflykter.kram på er!


Av Lena - 22 februari 2009 20:08

Söndag, sov länge med Garbo i fotändan. Hon kom dit efter att husse, Olle och kusin Emil åkt till Ljusdal på rally.

När vi väl masade oss upp un bingen var det bara att mumsa i sig lite gröt och sen göra sig redo för ännu étt hundkurstillfälle. Det går bra, matte lär sig nya saker och infallsvinklar hela tiden. Vi är en liten behändig grupp på fem vovvar(idag bara 4) med hussar och mattar. Ingen är komplett galen och ingen komplett felfri. Skönt men Mona som kursledare för hon gör ingen skillnad på folk och fä utan ser var och ens egenskaper som möjligheter att förändra eller stärka. Man borde ha kameran med sig men man har fullt upp med alla moment att öva tror jag. 'Idag Lyckades matte att lämna Garbo i bilen med öppen dörr. Det var tänkt att vovven skulle sitta kvar medan matten gick väg till de andra mattarna o hussen en bit bort. Efter två rymningsförsök var matte så tydlig att Garbo förstod att nu var det visst i bilen hon skulle stanna. Då kom nivå två: en bamlse till vovve slkulle gå förbi den öppna bildörren utan att nåt skulle hända. MAttes puls var lite hög då MEN DET LYCKADES!!! Hunden min satt kvar WOW!!!Imponerande, vilken lydig hund ! (OCh vilken duktig matte som lyckades!!)

Väl hemma efter två timmars tränande låg både hund och matte utslagna av trötthet och myste i de gamla fåtöljerna, lyssnade på en hörbok och bara slappade. Vem som var tröttast förtäljer inte historien..........

Av Lena - 19 februari 2009 23:02

Torsdagar är bra dagar i de flesta fall. Så även idag trots att det blev en heldag kan man säga. Åkte till jobbet till åtta. Dagen flöt på bra. På eftermiddagen  lite kurs i webhantering för jobbets räkning, sen hem och åt  lite vattenmakaroner och köttbullar. Ringde pappa på sjukhuset, han ligger inne för lårbensbrott och höftledsbyte i samma sväng. Han hade blivit dålig på eftermiddagen. Hjärtat igen. Ligger för observation på hjärtavd. nu i natt. Håll tummarna för att det blir bra även den här gången!


På kvällen var det en bra föreläsning (jobbet) om familjeklass. Klart intressant. Kom hem och kollade på tv. Såg seriestarten om morden i Knutby, vilken sörja hela den historien var! Inte klokt på en fläck.


Nu är det fikadags, en slät tekopp för skafferi o kyl är tomt. Veckohandling i  Hudik i morgon. Godnatt

Av Lena - 17 februari 2009 19:16

En ny vecka har börjat igen och det snart onsdag redan. Har jobbat och det har varit en bra dag idag fast det märks att på barnen att det är dags för sportlov snart. Även vi vuxna behöver nog ett brake för det snurrar på rätt bra.

Av Lena - 14 februari 2009 22:07

idag har vi varit på stranden Garbo och jag. Kaffetermos med den här gången. Sol och lagom temperatur frö utflykter i snölandskap. Såg ett helt stråk svanar som flög så det kändes lite som vår i luften.............

Av Lena - 7 februari 2009 20:57

Idag har man trussat en bit i kallsnö. Åkte till havet och släppte Garbo. Hon gillar att rumla runt i skogen oavsett snö eller inte. Vi blev kalla om tassarna alla tre, hund, husse och matte. det var stora vågor på havet och det blåste lite snålt.  Men det var skönt ändå. Väl hemma tog vi en semla med varm mjölk och en kaffeslurk. Ni som känner mej vet att semlor är smaskens , eller hur mamma!!!!

Bägge boysen har varit hemma idag, inte alla helger det är så. Kul!

HA en bra lördagkväll och söndag med ! Kram

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se